Regionalni centar u Vranju gradiće se tri godine

U Vranju će sledeće godine početi da se gradi Regionalni centar koji će biti od velikog značaja kada je reč o spasavanju unesrećenih u prirodnim i drugim nedaćama, odlučeno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije, a u prisustvu predstavnika Grada Vranja i Ministartva unutrašnjih poslova.

Regionalni centar biće izgrađen između ,,Eko pumpe“ i Vranjske reke, na parceli površine 1,2 hektara i imaće tri sprata. Pored centralnog, postojaće i objekti za civilnu i preventivnu zaštitu, transport, za trening vatrogasno-spasilackih jedinica, za za upravljanje rizikom, kao i sveobuhvatni centar radi prikupljanja svih relevatnih podataka i informacija. Izgradnja počinje naredne i trajaće tri godine.

Gradonačelnik i komandant štaba dr Milenković je istakao da se radi o veoma značajnom projektu koji je obuhvaćen i Planom kapitalnih investicija.

Procenjena vrednost je 500 miliona dinara, a sa neophodnom opremom 800 miliona“, rekao je gradonačelnik dr Milenković. On se zahvalio zaposlenima u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj na pruženoj podršci u pripremi projekta.

Boban Stevanović, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije rekao je da je „Vranje pravi primer u smislu ozbiljnog i odgovornog pristupa, kada je u pitanju sistem zaštite i spasavanja“.

To je Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznalo prilikom opredeljivanja sredstava, tim pre što se i Vranje nalazi gotovo na samom Koridoru 10. Realizacijom jednog ovakvog velikog projekta stvoriće se daleko bolji uslovi za reagovanje u vanrednim situacijama, smanjiće se vreme intervencije i omogućiti podrška susednim opštinama. Jednom rečju, Vranje i Pčinjski upravni okrug dobijaju objekat po evropskim standardima, koji je od velike važnosti i sa ekonomskog aspekta“, naglasio je Stevanović.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Vranja.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *