Renoviraju zatvorene bazene posle 26 godina

Gradonacelnik Niša prof.dr Zoran Perišić obišao je sa saradnicima radove na unutrašnjim bazenima u Čairu.

bazen-Cair

– Posle 26 godina u toku je renoviranje kompleksa zatvorenih bazena u okviru SC Cair.Radovi teku predvidenom dinamikom,a Grad Niš je za ovu namenu odvojio 80 miliona dinara – rekao je gradonacelnik prilikom obilaska.

Pored renoviranja bazena bice obnovljene svlacionice,toaleti i klima komore. Velika vlaћnost vazduha uticala je na ronjenje delova maltera koji je poceo da pada sa plafona u bazene. Od љest klima komora za ventilaciju, ne radi ni jedna. Pocece se sa renoviranjem svlacionica, toaleta i klima komora u ovoj fazi renovirace se dve klima komore. Bice izgraden i deo telekomunikacionih instalacija, što je zapravo novina na ovom objektu, jer je postojeca instalacija neadekvatna i izuzetno malog kapaciteta.Rok za završetak svih radova je 90 dana.

Mihajlo Avramesku, penzioner

Napokon da krenu sa renoviranjem tih bazena. Valjda je neko slikao kako je počela žabokrečina da se stvara tamo, pa čak i jednu žabu. Jedan grad nije grad, ako nema zatvorene bazene.

Lidija Perović, službenica

Bilo je krajnje vreme posle više od 20 godina da krenu sa renoviranjem. Taj bazen je stecište hiljade mladih. Moj sin je tamo išao, a sada i unuk.

Snežana Ristić, sportski trener

Renoviranje bazena nije važno samo za brckanje naroda. Ja moje rukometašice obavezno jednom nedeljno šaljem na vežbe u vodi, a to rade treneri većine sportova. Kada sam čula da će da se renoviraju, samo sam se molila da to ne traje predugo jer time mnogi gube.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *