Rupe na našim ulicama koštaju „samo“ 320.000 dinara

Udarne rupe na Gabrovačkom mostu kod spomenika Ćele kula, koje su sanirane početkom marta meseca, ponovo predstavljaju veliki problem mnogim vozačima.

Privremene “zakrpe” nisu potrajale ni ceo mesec, a sistem popunjavanja hladnom masom nije dao očekivane rezultate, jer su “krateri”na mnogim niškim ulicama ponovo otvoreni.

Za privremeno saniranje rupa na najprometnijim gradskim ulicama je upotrebljeno oko trideset tona hladne mase a javna nabavka materijala za tu namenu kostala je 320.000 dinara.

rupa banker1

Nakon urgentnih zahteva gradskih Opština, Inspekcija za puteve i mnogobrojnih građana, izvedeni su privremeni radovi iz razloga što još uvek nije završen tender na osnovu koga bi bilo angažovano preduzeće na poslovima redovnog održavanja gradskih ulica.

Za potpunu sanaciju i asfaltiranje udarnih rupa je namenjeno sedamdeset, a za sela četrdeset miliona dinara iz gradskog budžeta.

Na našem portalu je već pisano o tome da bi trebalo da se saniraju rupe na niškim ulicama i mostovima. Nakon teksta „Alarmantno!Urušavaju se niški mostovi“ vrlo brzo su delimično sanirana oštećenja. Naša ekipa je i to propratila i objavila tekst o delimičnoj sanaciji pod nazivom „Sanirane rupe na Gabrovačkom mostu„.

Sada se već postavlja pitanje, da li je neophodno da nakon svake zime imamo isti problem? Svi dobro znamo da se asfalt tokom zime usled poledice i velike količine bačene soli oštećuje, ali isto tako svi znamo da kratkoročne popravke nisu trajno i jeftino rešenje.

Zar nije previše skupo da na svakih mesec dana Grad izdvaja po 320.000 dinara za „privremenu“ sanaciju? Da li bi potpuna sanacija rešila problem i bila jeftinija?

Šta vi mislite o tome?

Šaljite nam fotografije oštećenih ulica u Nišu na javinam@radiobanker.rs ili u inbox Facebook stranice Banker radija. Album sa prikupljenim slikama ćemo objaviti u sredu u nadi da će to skrenuti pažnju nadležnim institucijama na broj rupa i njihove lokacije u gradu.

Miki Bukovac(Radio Banker)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *