SDS: Nije normalno da predsednica Gradske izborne komisije bude i kandidat SNS

Socijaldemokratska stranka u Nišu izražava sumnju da je novoizabrana predsednica Gradske izborne komsije koja je istovremeno i kandidatkinja za narodnu poslanicu na listi Srpske napredne stranke, Jelena Žarić Kovačević, u sukobu interesa. Iz tog razloga, potrebno je da Agencija za borbu protiv korupcije reaguje i iznese svoj stav, jer nije dobro da se u izborni proces ulazi sa sumnjama da može doći do neregularnosti.

skupština-Niša
Skupština grada Niša čija se većina složila da predsednica Gradske izborne komisije u isto vreme predstavlja i stranu koja učestvuje na izborima

„Tražićemo da se Agencija za borbu protiv korupcije izjasni, a zamolićemo i Lokalni antikorupcijski forum Niš da se ovim pitanjem pozabavi. Gradska izborna komisija deo je Republičke izborne komisije i preuzima deo predizbornih, odnosno izbornih radnji koje se odnose na izbor narodnih poslanika jer se lokalni i parlamentarni izbori održavaju istovremeno. Postavlja se logično pitanje čije će interese braniti i na koji način može objektivno da obavlja funkciju predsednice GIK-a neko ko je poslanički kandidat stranke, u ovom slučaju Srpske napredne stranke. To je kao kada biste kozi dali da čuva kupus. Ako imamo u vidu da su svi članovi GIK zamenjeni preko noći, i da je od 12 članova, osam iz redova SNS i njihovih koalicionih partnera , potpuno je opravdana naša sumnja da se vladajuća koalicija sprema za eventualne izborne mahinacije”, navode u niškom SDS.

„SNS u Nišu nas optužuje za nekakve „mutne radnje“ tokom ’96 godine i paljenje zgrade republicke Skupštinene 2000 godine . Mi ih podsećamo da smo se tada borili, svim legalnim sredstvima, da se ispoštuje volja građana koju su tada hteli da izigraju. I sada ćemo se boriti da ne pokradu ni jedan glas, i ponište demokratsko pravo građana da izabere bolju vlast”, ističu u SDS.

 

3 Comments

  1. Prvo treba proveriti , da li je ova Perišićeva uzdanica imala uslove za obavljanje funkcije zamenika sekretara Skupštine po zakonu,a ako nije,ko će biti sankcionisan…,? Tako će biti i sa ovim sukobom interesa jer naknadno neće biti odgovornih za izvrgavanje zakona RUGLU.

  2. Kako da nije sukob interesa i ne samo sto je clan SNS-a vec je Perisiceva desna ruka i covek od velikog poverenja. Treba spreciti njen angazman u komisiji pod obavezno. Ne dozvoliti ni najmanju sansu za mucku i namestanje rezultata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *