SDS: Perišiću, za “Goricu” nije kriva opozicija – za izbore smo uvek spremni

Socijaldemokratska stranka u Nišu spremna je za prevremene lokalne izbore, ukoliko je to jedini način da se reše strukturni i finansijski problemi JKP Gorica, kao i problem direktnog prenosa sednica Skupštine grada Niša. Prevremenim lokalnim izborima učinili biste veliku uslugu građanima Niša jer će se ranije osloboditi bahate i nestručne vlasti koja je u poslednje tri i po godine ostala upamćena jedino po svojim stranačkim nesuglasicama, nepoštovanju institucija i neradu.

SDS_Nis1
foto: Socijaldemokratska stranka Niš

Iz tog razloga, savetujemo vam da se spremite za vanredne lokalne izbore i da kažete građanima Niša ŠTA STE VI TO URADILI u prethodne tri godine, navodi se u današnjem saopštenju ove stranke.

Gradonačelnik Perišić optužio je opozicione stranke, pa samim tim i našu, Socijaldemokratsku stranku, da su, sprečavanjem održavanja sednice gradskog parlamenta, direktno odgovorne za stanje u JKP Gorica. Krajnje je licemerno da oni, koji se ni najmanje nisu bavili rešavanjem problema zaposlenih Gorice kada su se radnici ovog preduzeća u više navrata okupljali ispred gradske kuće, moleći da im se isplate zaostale plate i reše problemi, sada krivicu za svoj nerad prebacuju na opoziciju, kazali su u stranci.

sds-logoOni navode da „istovremeno, gradonačelnik Perišić zaboravlja da je njegova Srpska napredna stranka na vlasti već skoro četiri godine i da je sa svojim koalicionim partnerima mogla da reši, izglasavanjem odluka u Skupštini grada, sve probleme. Na žalost građana Niša i zaposlenih u JKP, neodgovornost odbornika skupštinske većine i neprisustvovanje važnim skupštinskim zasedanjima više puta je dovodilo do nedostatka kvoruma i prekida sednica. Takođe, gradonačelnik je očito zaboravio da su pauze između skupštinskih zasedanja višemesečne, što ukazuje da ni gradsko veće, a ni odbornici Srpske napredne stranke, nisu mnogo brinuli o problemima zaposlenih u Gorici, kao ni o svim ostalim gradskim problemima. Umesto toga, stalno ste nas i sve građane Niša podsećali da imate unutarstranačke i probleme unutar koalicije i da vam je upravljanje gradom na poslednjem mestu, što uostalom pokazuju i rezultati vašeg troipogodišnjeg rada, koji su nevidljivi“.

Dalje u saopštenju se navodi da „SDS u Nišu želi da se problemi zaposlenih u JKP Gorica reše i da oni što pre počnu da primaju zarade koje kasne mesecima. Želimo takođe, da se obezbedi direktan prenos sednica Skupštine grada kako bi građani videli ko i kakve odluke donosi i da li je vlast ili opozicija odgovorna za ovakvo katastrofalno stanje u gradu. Ukoliko stranke na vlasti ne pronađu rešenje ni za ovaj problem, primorani smo da blokiramo i naredno zasedanje gradskog parlamenta. Pravo na javnost u radu SG Niša tekovina je za koju su se, pre 18 godina, borile i izborile desetine hiljada Nišlija i Nišlijki. Ni jedna vlast do sada to pravo nije osporila i mi nećemo dozvoliti da to uradi ni sadašnja, uprkos pretnjama da će odbornici opozicije biti izbacivani iz sale. Umesto toga, pametnije bi bilo da smenite nesposobne i time uradite bar jednu korisnu stvar za građane Niša u svom mandatu“.

Gradjanin.rs

1 Comment

  1. Taj egoistični čovek voli samo sebe i razume se isključivo u oblast interventne kard.hirurgije. Organizatorske sposobnosti ,upravljanje nasim parama i razumevanje rada JKP su španska sela za Bulatovićevog kuma!IZBORI ODMAH,a možda je i to kasno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *