Sednica niškog parlamenta veštački prekinuta

Sednica Skupštine grada Niša sinoć je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Gradska vlast nije znala šta da radi sa tačkom izglasavanja glavnog gradskog urbaniste, pa je veštački izazvala nedostatak dovoljnog broja poslanika u sali, kako bi prolongirala odlučivanje o ovoj tački.

ntv-skup

To se mnogo puta i ranije dešavalo jer kada većina ne zna šta da radi s nekom tačkom, odbornici izađu iz sale i prekinu sednicu. Po zakonu sednica bi trebala da se zakaže u narednih 15 dana.

Gradska vlast je predložila Tamaru Jovanović, sadašnjeg zamenika direktora Zavoda za urbanizam za glavnog gradskog arhitektu, ali zakon kaže da kandidat mora da ima najmanje 10 godina radnog iskustva da bi bila glavni gradski arhitekta Niša. U predlogu rešenja o njenom postavljenju je izostavljen podatak da je diplomirala 2006. godine, već samo piše da je master studija iz 2007. godine. Opozicija, a pre svega Miloš Simonović iz Demokratske stranke „obrušio“ se nad ovim podatkom.

Teoretski je nemoguće da Jovanovićeva ima 10 godina radnog iskustva. Još nismo izašli iz afere Narodnog pozorišta gde je student postavljen za direktora, a vi nam nudite novi skandal. Pozivam predlagača, zamenika gradonačelnika, Ljubivoja Slavkovića da povuče ovaj predlog – rekao je Simonović.

Slavković je rekao da je kontaktirao inspektora za rad koji mu je potvrdio da se 17 radova koje je do sada obavila, Tamari Jovanović računa u radni staž.

Ona je krhka osoba, ali je mnogo učinila za Niš. Imali smo četiri kandidata, a Jovanović je predložena jer ima sve kvalifikacije. Ona je diplomirala arhitekturu u Beogradu 2006. godine i sve reference pokazuju da bi taj posao obavljala valjano – rekao je između ostalog Slavković.

Posle toga izglasana je pauza od pet minuta, da bi nakon toga bilo zaključeno da nema dovoljnog broja poslanika u sali da bi odlučivali.

M.S.

2 Comments

  1. MA… SVE SU TO VEZANE VREĆE ! OVOLIKO NESPOSOBNIH LJUDI NA JEDNOM MESTU , TO STVARNO NIJE NA DOBRO IZAŠLO A NEĆE NI IZAĆI NA DOBRO … UKOLIKO IH NAROD NE NAJURI – ŠTETNE !

  2. Ovog Dzunica kad vidim, odelce, naocare, ugladjen i fin, a na lLedenoj steni na brdu se izliva kanalizacija smrdi celo naselje, ima da se zarazimo..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *