Semafori u Voždovoj bi trebalo da prorade ove nedelje

Semaforska signalizacija na raskrsnici Voždove i Prvomajske ulice, postavljena aprila u cilju povećanja bezbednosti pešaka, pre svega đaka, a kojoj je, zbog „neovlašćene potrošnje“, kako nam je objašnjeno iz niške ED, isključena sredinom decembra prošle godine, trebalo bi da ponovo zasvetli u toku ove nedelje.

Kako navode nadležni iz Grada, sređivanje papirologije privodi se kraju, tako da će čim pre oni ponovo raditi.

Zaista se svi trudimo da što pre rešimo taj problem jer je očigledno došlo do nekog nesporazuma, i pored dokumentacije koje smo tada posedovali, a Direkcija vršila nadzor, ali je zbog nedostatka plombe na mernom brojilu utvrđena je ta „nepravilnost“. Kako smo se svi angažovali, verujemo da će sve biti završeno u nareda nekoliko dana, izjavio je Igor Vojinović, gradski većnik resorno zadužen za saobraćaj i komnalnu delatnost u Nišu.

Podsetimo, horizontalnu semaforsku signalizaciju svečano je, aprila 2016. u rad pustio prof.dr Zoran Perišić, tada gradonačelnik Niša, ali je nakon eksterne kontrole radnika EPS-a iz prestonice, nakon nepunih osam meseci ona isključena jer su utvrđene nepravilnosti koje se tiču utroška struje.

N.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266