NOVI PROTEST U NIŠU: Srbija nije šaka pirinča!

protest vuk petakNakon masovnog protesta koji je proteklog vikenda održan u Nišu zbog nerazjašnjenih okolnosti i oprečnih informacija u vezi sa ubistvom Vuka Stoiljkovića, Nišlije će se u petak ponovo okupiti na centralnom gradskom trgu.

Skup će se održati ponovo na platou ispred Ambasadora u petak,  14 časova, ovog puta pod nazivom „Ako Vam je dobro, onda ništa„.

Skup je najavljen na fejsbuk grupi Budimo Vukove oči i uši koja okuplja oko 40 hiljada ljudi,a koja je organizovala i prošlonedeljno okupljanje, uz sledeći tekst:

[quote]Da li ćemo sve prepustiti sudbini? Nikada!
Dozvolićemo da se iživljavaju nad našim životima? Ni u ludilu!
Borba za Vuka nije i neće prestati. Borimo se za nas, za našu budućnost! Ko još može da nam zabrani da budemo slobodni?
Narode, ovo je od krucijalne važnosti.
Zato pokažite da SRBIJA NIJE ŠAKA PIRINČA KOJU POZOBA SVAKA VRANA KOJU DONESE VETAR.[/quote]

DSC_6170Skup prošle nedelje, kada se na centralnom gradskom trgu okupilo desetak hiljada ljudi, održan je u znak protesta protivg nasilja, ali i  zbog neblagovremene reakcije nadležnih organa.

Pod istim imenom već je održan jedan protest i prošlog meseca, kada je Nišlija Aleksandar Janković, nakon što je započeo protest sam i sa samo jednim transparentom, uspeo da okupi stotinak Nišlija narednih nekoliko dana, koji su uglavnom izražavali svoje nezadovoljstvo zbog stanja u društvu, nagomilanih dugova i niskog standarda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *