Srpska Agata Kristi promoviše roman „Operacija Eros“ u niškom cafeu „Manila“

Nesvakidašnja promocija romana “Operacija Eros” i “Svetlost svesti” autorke Ane Berbakov zakazana je za subotu, 13. februara u cafeu „Manila“ na Trgu Kralja Milana u Nišu od 21 sat. Prema rečima organizatora osim promocije ova dva romana autorke koju mnogi kritičari upoređuju sa Agatom Kristi, posetiocima se pruža mogućnost da čuju i Anino izlaganje o uticaju pozitivnih misli i zakonu privlačnosti. Ulaz na događaj je besplatan.

ana-berbakov

Čitalačku publiku u Srbiji Ana je zainteresovala već sa objavljivanjem prvog romana i to po jednom posebnom vidu promocije. Naime autorka je svoj roman sugrađanima iznajmljivala za 1 dinar, a iako je prema njenim rečima dinar materijalan ona je na taj način “stekla veliko isustvo ovim dobro osmišljenim potezom, jer je na taj način njeno delo pronašlo zanimljiv put do čitalaca, novinara i književnih kritičara”.

Ana Berbakov je rođena 18. jula, 1985. godine u Kruševcu. Završila je fakultet za poslovanje u menadžmentu i sada se bavi pisanjem. Kao srednjoškolac, a i kasnije, radila je mnoge poslove iz oblasti menadžmenta, fotografije, štampe, administracije, trgovine, turizma i hotelijerstva. O njenim menadžerskim sposobnostima govorili smo u prethodnom pasusu, a šta je sa oblašću kojima je mnogima draga – književnošću?

operacija-eros

Nazivaju je srpskom Agatom Kristi, sposobnom da kriminologiju dovede do neverovatnih zapleta kroz svoje pažljivo birane reči. Veruje u sebe. Veoma je vedra i optimistična osoba, dosledna svojim ciljevima. Hobi su joj astrologija, crtanje i fotografija, a pasija old tajmeri i kuvanje. Kako Ana kaže „… i kao što svaka krimi priča sa sobom nosi poruku da na kraju uvek dobro pobedi zlo, tako i ona nepresušno veruje u to dobro“. Ana je povremeno pisala za razne novine i portale, a sada najviše piše o Zakonu privlačnosti na svom internet blogu konkretno.co.rs o čemu će takođe govoriti na svom druženju sa niškom publikom u subotu, 13. februara od 21 sat u cafeu „Manila“.

Promocija će ujedno biti i uvod u 14. februar, praznik Svetog Trifuna, koji se u narodu slavi kao zaštitnik mnogih zanata, pre svega vinogradarskog, ali i bračne ljubavi i vernosti.

Običaj da se polovinom februara slavi praznik zaljubljenih potiče iz vremena antičke Grčke i Rima, kada su slavljena božanstva plodnosti i zaštitnici svetosti braka.

Posetioci će imati jedinstvenu priku da tokom promocije kupe roman „Operacija Eros“ po promotivnoj ceni, sa posvetom autorke, koji može biti prigodan poklon voljenoj osobi.

Ana Berbakov je za svoj rad dobijala i mnoge nagrade. U 2015. godini objavila je svoju prvi zbirku pesama “Svetlost svesti”, kojom je premijerno na Beogradskom sajmu knjiga predstavila i svoju novoformiranu izdavačku kuću „Caesar books”.

Izvor: Media Press

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266