Srušen mit! Pantelić u Bordou uopšte nije udario sudiju zastavicom, već je policajac…

Snimanje filma o FK”Radnički” Niš u autorskoj izradi Agencije “Sinopsis” se zahuktava, a pikanterije iz istorije ovog kluba samo “pršte” po gradu prepričavajući se za kafanskim stolovima, raznim društvima jer sećanja naviru, ponovo sećaju na slavne dane.

pantelic

Jedna od priča “iza kulisa” koja neće ući u film je da proslavljeni golman Radničkog, Dragan Pantelić uopšte nije tih godina udario sudiju zastavicom kako se tada prepričavalo po Nišu. To je  u neku ruku ostao mit da se zaista dogodilo da je popularni Panta nezadovoljan nekom odlukom sudije, otišao do korner zastavice, uzeo je i “rekao” sudiji šta ima da kaže. Međutim, ovih dana Dragan Pantelić za “Građanin” se priseća tih dana od pre 30 i kusur godina i napominje da je istina potpuno drugačija.

Mi smo tog dana igrali sa Lansom, jednu ne tako laku utakmicu u kojoj nam je potreban bod da budemo prvaci Francuske. Ja na golu Bordoa i nisam nešto imao mnogo posla, ali sudija ne svira dva penala, poništi jedan gol za nas, dobro, hajde i dalje imamo rezultat, već jednom rukom držimo pehar. Ali, dogodi se da loptu dobije jedan protivnički igrač koji je bio u ofsajdu jedno 10 metara. I ništa, on dobije loptu ja i ne branim. Šta da branim kad smo tu samo on i ja, čist ofsajd. On dobi loptu i sprovede je u gol. Pogledam linijskog sudiju, ništa. Glavni pokazuje na centar…I tu kad smo svi skočili bilo je svega i svačega – počinje priču Pantelić.

 

On kaže da su se nekako strasti stišale, da je Bordo krenuo u napade, ali nije postigao gol. Titula propuštena.

Odlazimo u tunel, i kako ulazimo u pokriveni deo, valjda je policajac (verovatno i navijač Bordoa) pendrekom onako ćušnuo sudiju u leđa(bubrege), a sudija kako se okrenuo, ne verujući da je to policajac uradio, nego ja koji sam mu bio najbliži, raspalio me zastavicom po glavi zbog koji sam kasnije imao šest kopči. I onda je nastao haos u tunelu… Ne znam kako su to mediji ovde preneli kasnije, ali ja sam završio tu utakmicu na golu. Da sam stvarno na sred utakmice uzeo zastavicu i udario sudiju isterali bi me ne s meča, nego iz Francuske… Posle je oko toga bilo nekih zabrana, ma svašta, bilo pa prošlo – prepričava nam Pantelić.

Očigledno je da policajci imaju veliki uticaj na srpski fudbal, jer priča postoji da smo i u Montevideu na prvom Svetskom prvenstvu “nagrabusili” takođe od jednog policajca…

M.Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *