Stevo Karapandža sa suprugom boravio u Nišu

U Nišu je proteklog vikenda završen peti po redu međunarodni “Gastro-turistički festival”. Festival je održan u niškom parku poznatijem kao svetosavski park i okupio je majstore kulinarstva i ugostiteljstva iz preko 20 zemalja.

Stevo Karapandža i Milica Nikolić

Među gostima i čuveno ime jugoslovenskog kulinarstva, gospodin Stevo Karapandža je ove godine predvodio žiri koji je imao zadatak da u gradu meraka proglasi najbolje. Žiri je predsedavao u niškom hotelu “018 IN” kome je pripala uloga domaćina. U žiriju su pored predsednika Steve Karapandže bila prisutna i brojna svetska imena iz sveta kulinarstva, a među njima i Istok Legat iz Slovenije, Julija Dragut iz Rumunije, kao i Tahir Amiraslanov iz Azerbejdžana.

Stevo Karapandža je u niškom hotelu boravio sa suprugom Renatom i nije krio oduševljenje što ovaj hotel predvode menadžerski brat i sestra, Aleksandar i Milica Nikolić. U razgovoru sa Milicom je uputio reči pohvale za ljubaznost, ali i reči podrške što u okviru kompleksa intenzivno rade na unapređenju restoranske usluge.

Mi smo u ugostiteljskom razvoju i zaista se trudimo da naš restoran i ponuda hrane budu na nivou kakav dolikuje gradu u kome se hrana poštuje. Nije mala stvar da baš nama pripadne uloga domaćina žiriju gastronomskog festivala. Iskoristili smo ovu priliku da dobijemo neke korisne savete, pre svega od gospodina Karapandže.” – istakla je dvadesetšestogodišnja Milica Nikolić, menadžerka hotela “018 in”

Stevo Karapandža je najpoznatiji jugoslovenski kuvar koji je za vreme SFRJ zajedno sa Ivom Serdarom i Oliverom Mlakarom vodio “Male tajne velikih majstora kuhinje”, popularnu emisiju RTV Zagreb. Bio je šef kuhinje najpoznatijih hotela u Zagrebu, Parizu, Londonu, Beču, Budimpešti… Pri napuštanju hotela nakon festivala i donešenih odluka Stevo Karapandža se upisao u knjigu gostiju.

Sretno i do nekog skorog viđenja! SIGURNO!” – napisao je između ostalog Stevo Karapandža uz reči na odlasku: “Imate dobar izbor, to je vrlo lepi izbor sa puno voća, bio je ovo ugodan boravak.”

Festival je održan u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, podršku je dao Grad Niš, a i mnogi drugi.

M.C.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *