Stišana bura u niškom SNS oko smene sedam direktora javnih preduzeća

Smene sedam direktora niških javnih preduzeća neće biti, potvrdio je za „Građanin“ Zvezdan Milovanović, prvi čovek Srpske napredne stranke u Nišu.

sns
foto:gradjanin.rs – slobodna ilustracija

Poslednjih nedelja u političkim krugovima se pričalo o smeni direktora „Medijane“, „Vodovoda“, „Parking servisa“, Galerije savremene likovne umetnosti i još nekim preduzećima. Oko toga su održavani i sastanci u Srpskoj naprednoj stranci koja ima većinu odbornika u Skupštini grada Niša. Dolazilo je na njima do sukoba mišljenja, ali očigledno da se bura oko toga stišala.

Istina, to da se u stranci raspravlja o smenama direktora u Nišu je važilo od kada je uvedeno višestranačje, ali se ranije vešto krilo jer stranka ne može po zakonu da ima izvršnu vlast. Aktuelne direktore u javnim preduzećima je postavila Skupština grada Niša i ona bi trebala i da ih razreši, sem ako oni sami ne podnesu ostavke što je kako saznajemo nekima i traženo, ali očigledno da je prevladalo drugačije razmišljanje.

Sve što mogu da kažem je da nema smene direktora jer njima ističe mandat narednog oktobra tako da bi konkurs trebalo da se raspiše ranije pa je bespredmetno da se oni smenjuju par meseci ranije od regularnog isteka mandata – rekao je Milovanović.

U kuloarskim pričama kruže različite glasine oko razloga za smenu, a jedna je da se želi „skidanje s vlasti“ stare garniture koju je „postavio“ bivši gradonačelnik Niša, Zoran Perišić odnosno da novoj grupi ljudi na vlasti ne odgovara način rada tih direktora.

M.S.

5 Comments

  1. Uhvatili nesposobnjakovici vlast ko slepac tarabu pa pice li pice, Milovanovicu nije bitno koliko je ko od direktora dao za stranku jer ne daju svoje, vece koliko je pizdarija napravio i stete gradu u ime stranke svojim necinjenjem, pogresnim cinjenjem i lopovlukom, to su uvek bili kriterijumi ali tebi to izgleda nije bitno.

  2. Ima problematičnih direktora, kojima je mandat istekao pre 3 meseca a takođe i Upravnom odboru (Muzej Niš). Tu nema opravdanja za propuste osnivača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266