Svako četvrto dete u Srbiji je siromašno!

Svako četvrto dete je siromašno u Srbiji i zato je izuzetno važno da se rad na ovom projektu nastavi i da se na taj način omogući bolji život deci i njihovim porodicama, rekao je danas gradonačelnik Niša, Zoran Perišić u holu Gradske kuće gde su predstavljeni rezultati projekta “Program jačanja porodica”, a u okviru kojeg je više od hiljadu dece dobilo je neku vrstu pomoći. Projekat je započet 2013.godine.

Andrej

-Osnovni cilj projekta jeste sprečavanje izdvajanje dece iz porodice.Misija fondacije SOS Dečija sela je da pomognu deci da oblikuju svoju budućnost, da se obrazuju, razviju veštine potrebne za samostalan život i postanu korisni članovi društva. Na projektu je radilo više od šezdeset profesionalaca i volontera. Dobri rezultati ostvareni su kroz brojne akreditovane programe, inicijalne obuke, ali i kroz jačanje kapaciteta lokalne zajednice za brigu o porodici, rečeno je danas na ovom događaju.

Predstavljanju rezultata projekta prisustvovali su gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” Zoran Jović, kao i predstavnici Delegacije EU i potpredsednica Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela. Interesantno je to što se čak 30% porodica koje su učestvovale u projektu prijavilo samoinicijativno, a najveći broj učesnika se o samom projektu informisalo preko Centra za socijalni rad iz Niša.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *