Treći Protest „Niš protiv nasilja“: Građani Niša se okupljaju protiv nasilja i primitivizma

Na trećem po redu protestu „Niš protiv nasilja“, građani i građanke Niša će u subotu izići na ulice sa porukom protiv nasilja, netolerancije i primitivizma. Šetnja će početi kod Skupštine grada u 18h, a kretanje protestne mase zamišljeno je prema Sinđelićevom trgu do Suda, zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca, dalje ulicom Vojvode Mišića do TC Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće.

Manifestacija je organizovana od strane nekoliko političkih stranaka i pokreta, uključujući Zeleno-levi front „Ne damo Srbiju“, „Zajedno – Moramo“, Narodnu Stranku, Stranku Slobode i Pravde, Demokratsku Stranku i Pokret Slobodnih Građana.

Ovog puta, demonstranti će nositi državne zastave Republike Srbije i odati počast žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.

„Skup će biti dostojanstven i nenasilan. Poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle“, izjavili su organizatori.

Ova protestna šetnja dolazi kao odgovor na izjave gradonačelnice koja je izrazila nejasnost u vezi sa razlozima za okupljanje i koja je na prethodnom protestu izbrojala svega 1250 učesnika. Organizatori protesta pozivaju građane da u što većem broju dođu i pokažu snagu i odlučnost u borbi protiv nasilja.

„Poručujemo gradonačelnici da ovaj put pažljivije broji“, izjavili su organizatori, „a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. Pokažimo svima koliko nas ima!“

Očekuje se velika podrška i odziv građana na ovom protestu, što je jasan znak solidarnosti i odlučnosti da se suprotstave nasilju i primitivizmu u društvu.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *