Trening Imperatora sa delegacijom iz Nemačke

Klub američkog fudbala „Imperatori“ Niš će danas ugostiti delegaciju kluba američkog fudbala „Ingolstadt Dukes“ iz Nemačke, koju će činiti Richard Samuel, Joshua Morgan, Mark Simone i Tommy Bennett. 

160707-americkifudbal

Richard je Amerikanac iz Teksasa, a niškoj publici je poznat kao verovatno najbolji stranac koji je igrao u Imperatorima, čiji je član bio 2014. i 2015. godine, kada je postignut i najveći uspeh kluba, osvajanjem 3. mesta u Prvoj ligi Srbije. Fantastične partije su ga preporučile Nemačkom klubu, gde je svojom igrom već zaslužio epitet jednog od najboljih igrača lige. On igra primarno na poziciji hvatača, ali se odlično snalazi i na mestu defanzivnog beka, trkača, a nije mu strana ni pozicija kvoterbeka, što je povremeno igrao i u Imperatorima.

Joshua Morgan je američki lajnbeker sa Plymouth State Univerziteta, a nakon završetka studija se je pridružio Ingolstadt Djuksima, čiji je član već 2 sezone.

Mark Simone je Kanađanin sa italijanskim pasošem, a član je i reprezentacije Italije. Studirao je na York Univerzitetu iz Toronta i igra na poziciji kvoterbeka.

Tommy Bennett je američki trener iz Teksasa, koji vodi Wemberly srednjoškolski tim, a i njemu ovo neće biti prvi susret sa Imperatorima, jer je već dolazio u Niš 2014. i 2015. godine.

Oni će danas u 18 časova, na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru Čair,  održati trening „kliniku“ sa Juniorskim timom Imperatora, gde će podmlatku Imperatora pokušati da prenesu deo svog znanja o ovom sportu, što će ovim mladim momcima svakako mnogo značiti, pred okršaje u Juniorskoj ligi Srbije, koji ih očekuju na jesen.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *