Tvrđava sija novim izgledom nakon otvaranja Nišvila (foto)

Niška tvrđava je s početkom Nišvil džez festiivala dobila jedan potpuno nov izgled . U poslednja dva tri dana, a pogotovu sinoć sjatilo se u tvrđavu na hiljade građana i zaista je diovno videti toliki broj dece, mladih, porodica koji nisu došli samo zbog glavne bine festivala već zbog brojnih pratećih manifestacija koje nudi festival.

Još na početku, na ulasku kroz Stambol kapiju dominira novootvoreni džez muzej koji je obišao veliki broj zainteresovanih. Na desnoj strani je otvorena bina na kojoj se može čuti odličan rokenrol i druge vrste muzike. Tu su umetnici koji su sinoć, a to će se događati i narednih dana, pokazuivali kako se crtaju stripovi, odmah iza njih je još jedna otvorena bina gde nastupaju džezeri.

Kod arheoploških iskopina, iza Galerije 77 se prikazivao igrani film o muzičkoj legendi, Beni Gudmanu.

Na glavnoj i okolnim stazama Tvrđave se teško moglo proći kao uobičajnih dana jer je bilo gužve. Brojne porodice s decom su nagrađivane od promoterki raznim poklonima.

Publika ispred glavne bine Nišvila pokazuje da i pored smutnih vremena postoji nada da se pomisli kako iz Niša nisu otišla sva pametna deca.

Postoje društva koja se vide na Nišvilu pa na Nišvilu. Mnogi dođu iz inostranstva da baš u vreme Nišvila budu tu. Stvara se jedna super atmosfera urbanih ljudi koji ne moraju da vole džez već žive u duhu rokenrola – kažu Ivan Romanov i njegov drugar Peca.

Na glavnoj bini se sinoć predstavio bend Iner Cirkl sa Jamajke koji je izazvao mnogo aplauza. Ovaj bend postoji od 1968. godine i svojim rege stilom su baš „razdrmali“ publiku.

Nesumnjivo da će i večeras niška tvrđava biti puna, a o detaljima se zainteresovani mogu upoznati na zvaničnom sajtu Nišvila.


Sadržaj za večeras na glavnoj bini

Petak 10.08. 2018

19:30 – Wojcinski Szmanda Quartet

20:20 – Vein Trio

21:15 – Dimitry Baevsky Quartet

22:10 – Omar Hakim & Rachel Z

23:15 – Manhattan Transfer

00:40 – The Juke Joint Royals

01:30 – Ruth Koleva


M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *