U niškim naseljima formiraju se noćne straže da alarmiraju dolazak “pauka”

Udruženje predsednika skupština stanara saopštilo je da meštani u dva niška naselja organizuju takozvane noćne straže koji u večernjim časovima vode računa da im automobile ne odnese “pauk” Parking servisa. To potvrđuje i Ivan Krstić, iz saveta građana mesne naselja “Stevan Sinđelić”, koji napominje da niko ne bi trebalo “Parking servis” da vidi kao neprijatelja, ali da je zaista velika cifra od 11,5 hiljade dinara(koliko staje uzimanje automobila s depoa) i da niko nema novca da ga tek tako da ovom javnom preduzeću.

Parking-servis-PAUK
arhivska fotografija

-Ne znam da li se to zove “noćna straža”, ali stanovnicičetiri zgrade u mom kraju vode računa da kada vide “pauk” odmah alarmiraju ostale. Ovaj problem mora da se reši jer narod ne može više da živi u strahu – kaže Krstić.

SStevan-sindjelic
Sporna lokacija u naselju Stevan Sinđelić

UPSS navodi u saopštenju da dolazi do eskalacije neposrednih sukoba između revoltiranih građana i pauk-službe JKP Parking servis, što preti da zadobije mnogo ozbiljnije razmere.

protest-2
Protesti Udruženja predsednika skupština stanara

-Patroliranje paukova obavlja se i u noćnoj smeni, a stanari su na najmanje dve zabeležene lokacije u gradu (u ulici Vojvode Tankosića i u naselju Stevan Sinđelić) otpočeli organizovanje noćnih straža kako bi sačuvali svoju imovinu. Udruženje predsednika skupština stanara skreće pažnju da informacije od javnog značaja o reviziji poslovanja JKP Parking servis, izvršenoj oktobra 2015. godine, još uvek nisu dostupne javnosti. Na zahtev Udruženja, dostavljen Državnoj revizorskoj instituciji 14. oktobra 2015. godine, stigao je odgovor da će podaci o rezultatima revizije biti izloženi na odgovarajućem veb-sajtu. Više od dva meseca kasnije, nakon isteka svih rokova za prigovor poslovodstva JKP Parking servis, ovih podataka još uvek nema.

Igor Vojinović, portparol “Parking servisa” napominje da “pauk” isključivo radi po nalogu saobraćajne policije kao i da “pauk” radi u dve smene, a treća se angažuje kada su neke velike manifestacije u gradu pa je potrebna njihova reakcija..

-U blokovskim delovima grada reagujemo uglavnom po prijavama. I kada “pauk” dođe na lice mesta vidi da su još desetak vozila parkirana nepravilno. Mi insistiramo da se prilikom izgradnje stanova adekvatno isplaniraju parking mesta. Podneli smo nadležnima lokacije u Nišu gde se najviše krši zakon i gde bi trebalo naći rešenje, ali do sada niko nije reagovao-saopštava Vojinović.

M.S.

3 Comments

  1. Moj predlog : Noćne straže, gerila, fantomke na glavu i molotovljev koktel na pauka. Naravno, na tovarni deo, tako da ljudi imaju vremena da napuste vozilo i ostanu nepovređeni. Gde god se vidi pauk, u prolazu zabiti nož u gume. Na sve moguće načine onesposobljavati vozila za odnošenje automobila. Pa jednog dana, ta gerila možda preraste u nešto veće, pa se krene u oslobađanje Srbije.

  2. Jesu li oni u PS-u uopšte svesni kolika je ogorčenost kod ljudi? Nastavak takvog ponašanja je čista provokacija, i biće dobro ako ne dođe do nekog incidenta sa tragičnim ishodom pre nego što se opamete.

  3. Лично сам присуствовао одношењу аутомобила са месата приказаног на архивском снимку. Питао сам раднике Паркинг сервиса због чега односе аутомобил када на дотичном месту нигде нема знака забране паркирања, на шта су ми они дословце одговорили да управо зато и односе аутомобил. Тако сам после четрдесет година вожње сазнао да се аутомобил не сме паркирати уколико нема ознаке за паркирање. Сада очекујем да ми ови исти бандити однесу кола испред зграде недалеко од овог места где су изграђени простори за паркирање, јер нигде нема ознаке за паркинг простор. Иста та мангупарија је означила паркинг простор на тротоарима супротно прописима предвиђеним Законом о безбедности саобраћаја и пљачка грађане Ниша. А они чуте. Па нек их и даље пљачкају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *