U Nišu održani zimski susreti učitelja Srbije

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

many small light bulbs equal big one30. tradicionalni zimski susret učitelja Srbije održan je na niškom Pravnom fakultetu, a povod je, kako kažu organizatori, edukacija i usavršavanje učitelja svih specijalnosti, a sve u cilju što boljeg prezentovanja nastavnog programa i animiranja školaraca.

Više od 400 učitelja iz svih delova Srbije učestvovalo je u radu tradicionalne manifestacije koju su organizovali Savez učitelja Srbije u saradnji sa Svezom učitelja Niša.

Prema rečima Mirjane Ilić, generalnog sekretara Saveza učitelja Srbije na ovogodišnjim susretima organizovane su i radionice za učitelje, na kojima bi trebalo da se bliže upoznaju sa raznim specijalnostima sa kojima se sreću tokom rada.

„Susreti učitelja su uvek prilika da se oni upoznaju sa novinama u pedagoškom radu, da prihvate novine koje nude njihove kolege i da se odatno usavršavaju za rad sa decom“, kaže Mirjana Ilić“.

Na ovogodišnjim zimskim susretima učitelji su se upoznali i sa izmenama u Zakonu o osnovnoj  školi, pravilnikom o ocenjivanju i stručnom usavršavanju.Pripremljen je i projekat „Razvionica“ koji se finansira iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Ovim projektom će se značajno unaprediti nacionalni okvir kurikuluma čime bi, izmešu ostalog, fokus rada nastavnika bio prebačen na ishode učenja, odnosno na ono što će učenici poneti iz škole, to funkcionalno obrazovanje.

Nakon protokolarnog dela i prijema na Pravnom fakultetu, učitelji su se opredeljivali koje će radionice pohađati, a organizatori ovog susreta su za goste organizovali celodnevne aktivnosti u niškoj OŠ „Radoje Domanoviću“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *