U Podgorici počelo suđenje Bratislavu Dikiću

U Podgorici je danas počelo suđenje optuženima za navodni pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, saopštili su danas crnogorski mediji.

Bratislav Dikić – foto: Filip Roganović (Vjesti)

Među osumnjičenima je i teško bolestan Nišlija, Bratislav Bata Dikić, nekadašnji general Žandarmerije koji je ranije demantovao učešće u bilo kakvom terorističkom planu. On nije negirao da je jednom pre toga bio u Podgorici, ali je uhapšen blizu manastira Ostrog. On je tvrdio da je krenuo u ovaj manastir.

Plan je bio da nakon toga dođu pored Skupštinu gde bi pucali na pripadnike bezbednosnih snaga Crne Gore, kao i na okupljene građane, kako bi stvorili privid da je deo službenika policije prešao na stranu demonstranata, što bi izazvalo reakciju bezbednosnih snaga Crne Gore. Time bi stvorili pogrešnu sliku da su službenici Uprave policije Crne Gore kriminalci, angažovani od Mila Ðukanovića, a potom bi ovako angažovani pripadnici kriminalne organizacije lišili slobode tadašnjeg predsednika Vlade Crne Gore Mila Ðukanovića – stoji u optužnici, a koju su tamošnji mediji preneli.

Na listi okrivljenih su neki članovi DF-a, dva državljanina Rusije i devet srpskih državljana- Bratislav Dikić, Miloš Jovanović, Srboljub Ðorđević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Predrag Bogićević i Nemanja Ristić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *