UG „Balkanrock“ slavi 16. rođendan u Nišu uz lokalne bendove

Povodom proslave 16 godina postojanja i rada Udruženja Balkanrock, niški bendovi Gospodin Pinokio, Bunker, Opposite Way i Nemir nastupiće na Velikoj Balkanrock žurci u subotu, 30. marta u kultnom niškom muzičkom klubu „AKC Fuzz“.

Balkanrock je svoj rad otpočeo 2007. godine preko muzičkog portala „balkanrock“, a marta 2008. godine, u cilju promovisanja rok kulture i vraćanja mladih ljudi pravim vrednostima, osnovana je nevladina ogranizacija Udruženje građana „Balkanrock“. Kroz različite muzičke manifestacije u organizaciji i suorganizaciji UG Balkanrocka, nastupilo je preko 140 afirmisanih i neafirmisanih bendova iz Niša i drugih gradova, pa čak i iz inostranstva.

„Mnogima su Balkanrock festivali bili prilika da prvi put predstave svoju muziku, a nekima i odskočna daska u daljoj karijeri. Veliki broj koncerata u organizaciji ovog Udruženja bio je humanitarnog karaktera“ – kažu iz Udruženja.

UG Balkanrok je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija osnovana 1. marta 2008. godine. Misija udruženja je povećanje broja i kvaliteta kulturnih dešavanja uz istovremeno podizanje kulturne svesti o važnosti kulture u izgradnji zdrave društvene zajednice i promovisanja mladih umetničkih potencijala.

Žurka počinje u 20:30 časova, ulaz će biti simboličnih 300 dinara, a karte će se prodavati na ulazu u klub.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *