Uhapšen šef Kancelarije za mlade u Nišu

U Nišu je uhapšen Stevan Živković, bivši kik bokser i sadašnji šef Kancelarije za mlade Grada Niša zbog sumnje da je zloupotrebio položaj „prao“ novac i primio mito. Njemu je Više javno tužilaštvo odredilo pritvor do 48 sati do kada bi trebalo da se obavi njegovo saslušaje.

Foto: facebook

On je u Nišu pokretač mnogih sportsko humanitarnih akcija. Visoko se pozicionira u vrhu Srpske napredne stranke čiji je bio i predsednik omladine u Nišu.

Nakon višemesečnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Bezbedonosno informativne agencije, a u saradnji sa UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije u Nišu, 6. septembra 2018.godine u Nišu i Surdulici, lišeni su slobode Stevan Živković iz Niša, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja Danilo Zogović iz Niša i Stajić Dušan iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja „Naisus saund“, a zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. U istom slučaju, slobode su lišeni Vladimir Vacev iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje „Ti amo“ i Pavle Stoimenov iz Niša, vlasnik preduzetničke radnje „PS Reklame“, zbog krivičnog dela pranje novca, saopštilo je VJT.

Stevan Živković je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala „Naisus fest 2018“, na osnovu prethodnog dogovora sa osumnjičenima Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju „Naisus saund“.

Pri tome se ponuda za organizaciju festivala Udruženja „Naisus saund“ zasnivala na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, da bi nakon prebacivanja sredstava sa računa grada Niša na račun Udruženja „Naisus saund“, u ukupnom iznosu od 1.852.830,00 dinara, a u cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja izvršili prenos imovine – novca sa znanjem da imovina potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji „PS reklame“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 dinara i „Ti amo“ iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000,00 dinara. Novac je podignut od strane vlasnika navedenih preduzetničkih radnji i predat na ruke osumnjičenima, dok su preostala novčana sredstva i to u iznosu od 1.200.000,00 dinara preneli na račun privrednog subjekta „Kameleon“, a iznos od 88.230,00 dinara na račun Privrednog subjekta „Ekspert plan“ iz Niša, objašnjavaju u Višem javnom tužilaštvu.

I ostalim osumnjičenim osobama je određen pritvor od 48 sati.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *