UPSS sutra ispred SG Niša – „Medijanin“ protest pod znakom pitanja

Za sutra ujutru u 9,00 sati Udruženje predsednika skupština stanara najavilo je protest ispred Skupštine grada Niša gde će poručiti niškim odbornicima da Nišlije ne pristaju na odluku Gradskog veća da se tek od sledeće godine normalizuju problemi sa grejanjem. Oko 11 časova pred gradski parlament se po najavama očekuje veći broj radnika „Medijane“ koji će apelovati na odbornike da ne glasaju za pripajanje „Gorice“, ovom javno komunalnom preduzeću. Za sada UPSS sigurno održava protest dok je „Medijanin“ bunt pod zankom pitanja, a koji će zavisiti sutra od jutarnjih razgovora sa predstavnicima grada.

Protest građana

Na drugoj strani, za „Južne vesti“, gradonačelnik Niša, Zoran Perišić smatra da su ovo politički skupovi koji neće bitnije uticati na odbornike i njihovo odlučivanje. Obe grupacije kažu da to nije tačno i da su komunalni problemi jedini razlog za proteste.

Nenad Živković, predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije iz „Medijane“, kaže da će protesta ovog preduzeća sigurno biti, ukoliko grad ne povuče tačku sa dnevnog reda o pripajanju „Gorice“.

-Ujutru imamo razgovore sa većnikom Banjđurom i drugim nadležnim predstavnicima Grada od kojih tražimo da se ta tačka „skine“ s dnevnog reda, a onda da se razložno razmotri cela situacija oko pripajanja pa tek onda da se o tome odlučuje na sednici skupštine. Ovako, mi nemamo nikakve informacije, koji su to radnici, koje struke, samo hoće da reše problem na nakaradan način koji bi nas uvalio u veliku nevolju. I jedno i drugo preduzeće. Tako da, ukoliko nema te tačke dnevnog reda, protest je bespredmetan, ali ni jedan od šest sindikata u „Medijani“ neće prestati da prati situaciju-kaže Živković.

M.S.

1 Comment

  1. Ovaj Periško je sigurno bliži rođak baba-vračare Vange. Sve zna k’o mator. Kako zine, a ono znanje, mudrost, predviđanje. Periško, Periško kad bi ti znao kolicno ti je malečko političko znanjce, odavno bi uteko’o da se ne brukaš pred odraslim i pametnim ljudima. Ti si tek politički amater, što će reći, voliš politiku, pa to ti je. Navijač. A i zgrtač. Tu si već bolji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *