Uzimala – davala

Po dolasku Vojislava Šešelja u Srbiju, zbog pogoršanog zdravsvenog stanja, samozvani Vučićev portparol i teohranitelj, Aleksandar Vulin, oglasio se u medijima da ga šalje zapad, kako bi destabilizovao Srbiju i Vučićevu Vladu, bez obzira što je Vojislav Šešelj najotvoreniji protivnik EU, NATO-a i zapadnih zemalja, a baš taj Vučić godinama ubeđuje građane Srbije da im je jedini put u EU, NATO i ka tom „zapadu“.

Bojan Krstić (desno)
Bojan Krstić (desno)

Čim je osvanula vest da Žalbeno veće traži da se Vojislav Šešelj vrati u Hag,ovaj isti istaknuti stručnjak, opet se oglasio da ga sad vraćaju – opet sa ciljem da destabilizuju Vladu Republike Srbije i Vučića. A „razlog“ svemu tome je premijerov „patriotski“ govor u kome je izgovorio „bombardovanje“, a ne „intervencija“ i da su srpska deca „poginula“, a ne „stradala“, jer „Nisu stradala od kiše…“, kako Vulin reče. Jedino je izostavio da je glavni zagovornik bombardovanja bio upravo Toni Bler, nekadašnji premijer Britanije, a sada savetnik premijera Vučića.

No, ova vlast je odavno izgubila kompas, pa sami sebe demantuju, daju kontradiktorne izjave, na koje smo već navikli. Osudili su i paljenje zastava Vojislava Šešelja i to zastava onih zemalja, koje su u bliskoj prošlosti palili srpske zemlje, pozivali na osudu ovog čina, a zaboravili su da niko nije uhapsio Tomislava Nikolića Vojislava Koštunicu, posle čijih mitinga je zapaljena američka ambasada… Da li je to manje krivično delo, ili po njima uopšte nije krivično delo, ili pak uživaju zaštitu upravo tog zapada od koga strepe da će „destabilizovati“ Srbiju?

Ono što žele sakriti, a što je građanima Srbije odavno poznato je to, da je Haški tribunal poslao Vojislava Šešelja u Srbiju zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, kako bi se i sami rešili problema, jer nisu znali šta će s njim, nakon što je rasturio Haški kazamat, ciglu po ciglu. Podsećamo da Vojislav Šešelj nije tražio da dođe u Srbiju, kao da ni država nije dala nikakve garancije za njegovo puštanje na slobodu. Pre dolaska u Srbiju, Vojislav Šešelj je još u Hagu istakao da će se po dolasku u Srbiju baviti političkim radom , sa ciljem da sruši podanički režim Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. S tim u vezi, njegov povratak u Hag ne može biti opravdan prekršenjem nekog uslova (jer ih nije ni bilo), niti se može tražiti od Srbije da ga uhapsi, jer ona nije dala nikakve garancije za njegov dolazak u domovinu.

Postoje samo dva razloga, zbog kojih se Vojislav Šešelj mož vratiti u Hag: 1. Ako konzilijum lekara dostavi sudu dokaze o njegovom potpunom ozdravljenju (jer je to bio „jedini“ razlog zbog čega je pušten naslobodu), i 2. Da sud nakon 12 godina donese konačnu presudu, pa ga pozovu na njeno izricanje. Podsećamo da je poslednji svedok saslušan još daleke 2009. a da su obe strane dale svoje završne reči 2012. godine, a da konačne presude ovog cirkusa od suda još uvek nema.

I ne samo da nije tačno da je zapad poslao Vojislava Šešelja , najvećeg rusofila i protivnika zapadnih zemalja, da destablizuje Vučića i njegovu vladu, nego su ga pustili na slobodu uz dogovor sa režimom da bude u totalnoj medijskoj blokadi (čiji smo svedoci), kako bi se narod u Srbiji, koji u njemu vidi spas od ove podaničke vlasti definitivno razočarao. Ono na šta nisu računali je to, da Vojislav Šešelj neće mirovati ni jednog trena, da će obići sve gradove u Srbiji i da će za ovo kratko vreme podići rejting SRS na 18%, prema proceni režima. E, to je bio glavni okidač, da se krene sa pričom Žalbenog veća , da se Vojislav Šešelj hitno vrati u Hag!

No, pusti snovi su jedno, a realnost je nešto sasvim drugo. Vojislav Šešelj je upalio fitilj i probudio patriotski duh u srpskom narodu, pokrenuo točak, koji oni ne mogu zaustaviti. S toga se i neće dobrovoljno predati Haškom tribunalu, jer za to nema nijednog pravnog razloga. To zna i sudija Antoneti, kao i Pretresno veće, koji se još uvek nisu oglasili o zahtev Bramerca i Žalbenog veća.

Mada, ne treba zaboraviti da je ovo Srbija u kojoj se istorija ponavlja. Ako su kum Vujica i Miloš Obrenović predali glavu vožda Karađorđa Petrovića, kako bi Obrenović sačuvao svoj status, neće biti ništa strano ni da se kum Toma i Vučić svojski potrude da predaju tiraninu glavu vožda vojvode Vojislava Šešelja samo zarad očuvanja svojih pozicija. A na narodu je da da svoj sud i o voždu i o podanicima.

Predsednik GO Niš SRS
Bojan Krstić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *