Više od 1000 volontera želi na Nišvil!

Na ovogodišnji konkurs za volontere Nišvil džez festivala prijavilo se 1002 kandidata. U odnosu na prethodne godine, ove godine je stigao najveći broj prijava. Prijavili su se kandidati iz 119 različitih gradova iz 20 različitih zemalja (Srbija, Turska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Italija, Švajcarska, Amerika, Hrvatska, Slovenija, Uzbekistan, Belorusija, Nemačka, Brazil, Austrija, Ukrajina, Bugarska, Španija, Francuska, Rumunija).

nisville-volonteri

Nišville će ove godine angažovati 400 volontera. Skoro 3 volontera konkuriše za jednu volontersku akreditaciju ovogodišnjeg Nišvil džez festivala. Gotovo da nema grada u Srbiji koji nema svog predstavnika na ovogodišnjem konkursu za volonterski tim.

Kandidati koji budu prošli prvi krug biće intervjuisani u Nišu, Beogradu i “on-line“ do kraja jula. Početkom avgusta biće objavljena lista volontera i volonterki raspoređenih u 12 sektora, počev od pomoćnika vođe tima preko domaćina publike i muzičara, zatim marketing, pres, radionica, obezbeđenje, logistika, ketering služba, sektor tehničke podrške, do pčelica i bubamara koje će učestvovati u protokolarnom delu festivala i biti zaštitni znak volonterskog tima.

Volonterska prozivka je već zakazana za 7. avgust, tradicionalno kod spomenika Šabanu Bajramoviću. Volontiranje na Nišvilu je počelo 2010. godine, 2012. je već volonterski tim odlikovan zlatnikom sa likom Cara Konstantina, 2013. je volonterski program proglašen za najkvalitetniji omladinski projekat u našoj zemlji. Ove godine novi izazovi, ali i dalje će volonterski program biti značajan segment u organizaciji festivala

Za Nišville Team
Marjan Cvetković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *