Vladika niški Arsenije obišao novi Klinički centar

Vladika niški Arsenije, nakon današnje posete Kliničkom centru Niš, ocenio da je nova zgrada zdravstvenog centra, najsavremenija od svih bolnica koje je obišao do sada i da treba da služi na ponos svim Nišlijama, ali i celokupnom stanovništvu Srbije.

Tokom obilaska, Vladika je dao i svoj blagoslov Upravi niškog Kliničkog centra, za podizanje paraklisa- bogomolje, koja bi već do kraja godine trebalo da bude sagrađena u bolničkom krugu.

Njegovo pravosveštenstvo je, prvi put od početka službovanja na mestu Vladike niškog, obišlo novoizgrađenu i rekonstruisanu zgradu, te je imao priliku, da se upozna sa svim uslovima za lečenje pacijenata koje sada ova zdravstvena ustanova ima, ali i da vidi najsavremeniju opremu koja je smeštena tu.

Vladika niški Arsenije je tokom obilaska imao prilike da se upozna sa radom jednog od najsavremenijih Urgentnih centara koje Srbija ima, ali i da se uveri da pacijenti koji se ovde operišu i oporavljaju na Klinici za anesteziju imaju najbolje moguće uslove.
Vladika je i pozdravio ideju i dao blagoslov Upravi KC Niš za izgradnju paraklisa, čija će vrata biti otvorena svim vernicima.

Želim pre svega da se zahvalim svim nadležnima u Upravi i zaposlenima na srdačnom prijemu i mogu da iskažem zaista svoje impresije, jer sve bolnice u kojima sam bio nemaju ovakve uslove kao niški Klinički centar i drago mi je što grad Niš ima ovakvu bolnicu koja je ne samo ponos Srbije već i ovog dela Evrope, izjavio je Vladika niški Arsenije i dodao da mu je drago što postoji inicijativa za izgradnju paraklisa- bogomolje, gde će pacijenti moći da ostvaruju svoje duhovne potrebe, a u kojoj će uvek biti jedan dežurni sveštenik, tako da će, kako je naveo, crkva svakako biti prisutnija u Kliničkom centru Niš.

Kako je rečeno na sastanku, sve potrebne dozvole za izgradnju bogomolje bi trebalo da budu gotove vrlo brzo, tako da je, kako su naveli u Upravi KC Niš, realno da ona bude sagrađena do kraja ove godine.

N.M.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *