Vozač nije bio pijan kada je Stefanu oduzeo život

Lazar T.(20) koji je prošle noći svojim Mercedesom udario i ubio mladića Stefan Mitića (25) u Maloštštu, nije bio pod dejstvom alkohola, saznajemo u Osnovnom javnom tužilaštvu. On će danas popodne biti saslušan. Tada će objasniti zašto je toliko brzo jurio svojim „Mercedesom“ po kolovozu na kome nema osvetljenja.

Tragedija se dogodila oko 2,00 sata po ponoći kada se tragično poginuli Stefan Mitić sa prijateljima Stefanom Stamenkovićem(21) i Julijom Ranđelović(18) vraćao kući

Išli su uz put, Julija je bila odmah pored šiblja, a njih dvojica su išli u koloni. Sudbina je htela da Stefan Mitić bude prvi u tom redu.

Sve se odigralo u dve ili tri sekunde. Videli smo farove iza nas kao i od drugih automobila, a onda je u nas jako zablještalo svetlo. Nije bilo momenta ni da jedan drugog spasimo i bacimo se uz šiblje. Vozač je dosta brzo vozio i kočio je tek kada je udari Stefana.  – kaže Julija Ranđelović koja je još u šoku od tragedije.

Lazar T. je odmah stao, nije pokušao da pobegne posle nesreće.

Julija će pamtiti ovo leto s gorkim uspomenama jer je u Malošite došla kod rođaka na raspust.

Nikada se ne zna kada zlo može da „zakuca na vrata“. Pošto oba Stefana rade u obližnjem auto servisu, bili su najbolji prijatelji i te večeri su u kafić u Malošištu mogli da izađu kolima, ali nekako ih je „đavo“ naterao da baš te večeri prošetaju.

U ovoj varošici, udaljenoj 12 kilometara od Niša se svi slažu da je Stefan bio divan mladić i da je ovo velika tragedija.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *