Za osobe sa invaliditetom 20 miliona dinara ove godine

Udruženja osoba sa invaliditetom su od ove godine dobile ukupno uvećanje sredstava za 20 miliona dinara, koliko je izdvojeno iz budžeta za ovu godinu što je dosta popravilo materijalni status Nišlija sa nekim od invaliditeta.

Jordan Ivanović, predsednik saveta Skupštine grada Niša, zadužen za komunikaciju sa udruženjima napominje da se ukupna slika saradnje gradskih vlasti i udruženja popravila.

S tim se slaže i prva žena Udruženja „Dragana Rodić“ čija istoimena predsednica napominje da se komunikacija u mnogim segmentima značajno poboljšala.

Do pre godinu ili dve, komunikacija sa Gradom takoreći nije postojala dok sada morawm da se zahvalim gradonačelniku, resornoj većnici i drugima iz Uprave za socijalnu zaštitu koji nam izlaze u susret kada iznesemo neki problem i slično. Sada su i izdvajanja novca veća tako da pomagala i druge stvari obezbeđujemo bez problema – rekla je Dragana Rodić, povodom 3. decembra – Dana osoba sa invaliditetom.

Svečana sednica je održana u holu Gradske kuće je održana ovim povodom, a gde su prisustvovali članovi brojnih niških udruženja.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *