Za sada u Nišu 14 lista – Upravni sud odlučuje o „Zavetnicima“

Nišlije će na lokalnim izborima moći da biraju između 14 ili 15 izbornih listi. Na sajtu Grada Niša navedeno je 14, a „sporni“ su „Pokret za Srbiju – Zavetnici – Pokret svih Nišlija može drugačije“ koje je Gradska izborna komisija odbila zbog tehničkih grešaka. Među „Zavetnicima“ saznajemo da će se žaliti Upravnom sudu, na šta imaju pravo.

GIK
Deo Gradske izborne komisije – Jelena Žarić Kovačević (prva s leva)

Jelena Žarić Kovačević kaže za „Građanin“ da Upravni sud ovih dana radi non-stop, tako da će se uskoroi znati konačan broj kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, raspisanim za 24. april.

-„Zavetnici“ su imali manje probleme tehničke prirode koje su otklonili, ali sporazum o obrazovanju njihove grupe građana nije dobar, a tu su i potpisi birača koji su sakupljani pre realizovanja sporaztuma. U svakom slučaju, ja se nadam da će se u toku današnjeg dana to rešiti, a mi kao Gradska izborna komisija ćemo ispoštovati odluku suda – rekla je Jelena Žarić Kovačević, predsednica GIK-a. Ukoliko Upravni sud donese odluku da „Zavetnici“ budu kandidati na ovim izborima, biće pod rednim brojem 15.

Učitelj Boban Radenković, prvi na ovoj listi kaže da će danas do kraja radnog vremena podneti žalbu Upravnom sudu.

zavetnici
Učitelj Boban Radenković (u kožnoj jakni na anti Nato skupu u Nišu)

Mi smo na našoj teritoriji sakupili potpise za naše kandidate u Beogradu koji su prihvaćeni tako da se nadam da će biti uvažena naša žalba – ističe Radenković.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *