Zorana Mihajlović: Grad Niš i poslovodstvo nisu sposobni da upravljaju aerodromom

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem, pšrenosi agencija Beta saopštenje koje je objavilo ministarstvo.

Mihajlovićeva sa poslovodstvom i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem

Jučerašnji ‘fejk njuz’ da Vlada Srbije nije odobrila produžetak ugovora za 36 radnika na niškom aerodromu najbolji je dokaz da ni Grad Niš ni poslovodstvo aerodroma nisu sposobni da upravljaju ovim, za Srbiju strateški važnim, preduzećem“, kazala je Mihajlović u saopštenju kabineta.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju“ (NKD), jedna od članica inicijative „Ne damo niški aerodrom“ juče je saopštila da je na niškom aerodromu 35 ljudi je ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

U saopštenju se navodi da su radnici tog aerodroma potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Po pisanju medija komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici 27.aprila, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma, koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva.

Njihova nesposobnost pokazuje da su spremni čak i da dovedu u pitanje odvijanje avio-saobraćaja u Nišu“, kazala je Mihajlović.

Ministarka je istakla da je nju iznenadilo to što ni gradske vlasti ni poslovodstvo aerodroma nisu odreagovali na informaciju koja je izašla u javnost, da radnici zaduženi za bezbednost ne mogu ili neće da obavljaju svoj posao, što direktno ugrožava bezbednost aerodroma.

To direktno ugrožava bezbednost putnika koji treba da polete s ovog aerodroma ili slete u Niš i predstavlja uznemiravanje javnosti. Ukoliko je Grad Niš zaista sposoban da upravlja aerodromom koji je gradsko javno preduzeće, onda im komisija Vlade Srbije koja odobrava nova zapošljavanja nije potrebna, već mogu jednostavno preraspodelom zaposlenih u gradskoj administraciji da reše pitanje 36 radnika aerodroma, navela je Mihajlovićeva u objavi agenciji Beta.

gradjanin.rs

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *