Published On: četvrtak, 20. februara 2020.

Rok za preregistraciju oružja 5. mart

Zahtevi za preregistraciju oružja u Srbiji mogu da se predaju do 5. marta ove godine. Do tog roka svi oni koji žele da preregistruju oružje iz kategorije B moraju da urade to lično u odelenju MUP-a u svom prebivalištu.

Policijska uprava u Nišu obavestila je danas građane da zahteve za preregistraciju oružja mogu podneti na šalterima Policijske uprave u Nišu u Ulici Nade Tomić br. 14 svakog radnog dana od 8 do 22 časa, kao i subotom i nedeljom od 8:00 do 16:00 časova, saopšteno je danas, na primer, u ovoj policijskoj upravi.

U B kategoriju spada vatreno oružje sa kratkom i dugom cevi, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cevima.

Da bi se preregistrovalo oružje potrebno je poneti uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja ne starije od mesec dana. Sa ovim dokumentima potrebno je poneti dokaz o opravdanosti razloga za posedovanje oružja“, navodi se u informaciji MUP-a.

Za lovačko oružje neophodno  je posedovanje lovne karte, a za sportsko oružje uverenje o aktivnom članstvu u sportskoj streljaškoj organizaciji.

M.S.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>