Duel Slavkovića i Jovanovića nije ispunio očekivanja Nišlija

Emisija „Dobar dan“ na NTV u kojoj je učestvovao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i prvi čovek Udruženja predsednika skupština stanara Đokica Jovanović, ako je po meri uživo uključenih gledalaca u program, nije ispunila očekivanja. Ili je emisija bila kratka. A, možda su i očekivanja bila velika.

ljuba-i-djokica
Ljubivoje Slavković i Đokica Jovanović

Umesto „razvezivanja klupka“ oko „genetičkog zapošljavanja u toplani“, „finansiranja partija preko javnih preduzeća“, „nerada državnih službenika“, „terora Parking servisa“ i drugih pitanja, gledaoci su čuli već mnogo puta izrečene uopštene fraze.

Po rečima Slavkovića, za visoku cenu grejanja kriva je Agencija za energetiku koja naplaćuje 25 odsto od pune cene gasa, za distribuciju ovog energenta kao i „da će uskoro otići u tu agenciju da vidi u čemu je stvar“. On se izjadao u kameru o tome kako tri godine nije uspeo da reši kapitalne stvari, ali i rekao „da će razmišljati o odustajanju od političkog delovanja, ako sada već nije kasno“.

Jovanović je pak, imao mnogo manju minutažu za izlaganje, ali se stiče utisak da je to i hteo. On je istakao da bi trebalo obelodaniti sve one porodice koje ne plaćaju grejanje, a kasnije bi trebalo da se vidi ko ne plaća jer ne može, a ko zbog nemarnosti. Njegovo obraćanje je bilo razložno, ali mlako, a u odnosu na govore koje je iznosio pred ljudima čija je šetnja naterala vlast da se cena grejanja snizi za 20 odsto. Mada je u jednom trenutku upitao Slavkovića „što učestvuje u nečemu što ne može da promeni“ na šta je dobio odgvor.

U emisiju se uključio Igor Novaković, predsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije koji je zamerio to „da Slavković često govori o onom nad čim nema nadležnost, ali i dodao da je problem s visokom cenom grejanja u velikom rashodu toplotne energije“.

M.Smiljković

6 Comments

 1. Voditeljka TV DUELA nije dorasla toj ulozi.Ona je trebala da *seče* Slavkovica, koji se, namerno, gubio u ponavljanju već rečenog (to su ih učili u političkim školama SRS=SNS)i da, pravim pitanjima, usmerava duel…Za mene, sve stranke čije su centrale van Niša- su imale 25 godina da pokažu kakve kadrove imaju i KOLIKO SU UČINILE ZA MOJ GRAD. Rezultat njihovog burazerskog, PODANIČKOG PREMA BEOGRADU, vladanja je: NIŠ SU OD 2. GRADA U SRBIJI PRETVORILI U MARGINALIZOVANU PALANKU, KOJU NIKO NIZAŠTA NE PITA I DOZVOLILI DA CENTRALNA BEOGRADSKA VLAST PONIŽAVA GRADJANE NIŠA U SVIM SEGMENTIMA!!!!

 2. Gledalac Igor Novakovic koji se ukljucio uzivo ne zna da zvuk koji se prenosi preko kabla ili etra kasni u odnosu na telefonski prenos zvuka pa i pored skretanja paznje od strane voditeljke da iskljuci TV prijemnik to nije ucinio a navodno je zavrsio Elektronski fakultet i to programerskog smera. Za g-ina Slavkovica svaki komentar je suvisan, sama pojava sve govori !!!

 3. Славковић смекшао. На почетку је говорио како је Ђокица пропали политичар, протерани професор итд. а сада, кад је схватио да је ствар озбиљна, углавном се слаже са њим. Па кад је тако, часније је дати оставку него ли учествовати у том криминалу. Цену грејања би неко ново руководство смањило одмах за најмање 25% јер има простора, али су се политичари заборавили и уљуљкали . Но, неће моћи тако!

 4. Slusali smo Ljubine floskule, ko je odakle je i koliko je u gradu, njegova pravdanja i objasnjavanja kao zenska alapaca bez pravih pitanja i odgovora, ne razumem profesorovu toliku uzdrzanost sem ukoliko mu posredno ili neposredno nije zapreceno. Da sam mogao prvo pitanje bi bilo kako je oba deteta uspeo da ugura u Javna preduzeca (i jos ponekog) a prica o viskovima radnika sa kojima se ne slaze i o cemu on treba da odlucuje ko visak u javnom sektoru a ko ne. Ako je castan prvi treba da podnese ostavku na sve funkcije i pokaze nam kako se to zaradjuje i obezbedjuje novac a da nije na grbaci naroda.

  1. Мислим да је професор правилно поступио. И требало је тако. После овог монолога, грађани нису променили мишљење о Славковићу. У градском руководству свакако јесу. То што се стално позива да је из привреде, то изгледа овако, ако негде не грешим: – Акорд. Више не постоји
   – Фруктапромет. У стечају, брисана из регистра. Остала афера са Смиљком Костићем.
   – ЕИ Ресторан. Где је то сада?
   – ЕИ Холдинг. Постоји и ничему не служи.
   – МГФ Промо. Вишегодишњи губиташ. Станове продавали преко МБ банке које више нема.
   – Пчелица и Студентски центар. Државне јаслице.
   – Топлана. Једну годину био директор. Сменили га они који су га поставили.
   – Блок Сигнал. Три године био директор. За то време фирма била губиташ. После му је власник „продао“. У стечају. Избрисана из регистра 13.08.2015.год. На истој адреси, под истим именом, основан нови Блок Сигнал 07.09.2015. године.Власник Верослав Каличанин. Пуно питања која морају добити одговор. Да ли је имовина фирме у стечају пребачена на име друге фирме? Дали је пренешена на лично име без пореза? Ко је новој фирми издао простор?…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *