Nišlije se poklonile senima žrtava u Parizu

Na poziv francuskog biznismena Pjera Vernizoa, grupa Nišlija je učestvovala u obeležavanju godišnjice smrti Žorža Klemensoa, a poklonili su se i senima žrtava u nedavnim terorističkim napadima u Parizu.

poseta-1
Vernizo, Nemanja Sibinović, Žarko Đorđević

Početkom februara ove godine u Niš je stigao francuski državljanin Pijer Vernizo, preduzetnik iz Pariza. Iako ne prvi put u Srbiji, prvi put je posetio Niš u društvu svojih prijatelja Bobana i Nemanje Sibinovića kao i Žarka Đorđevića. Oni su razgovarali o eventualnim ulaganjima Vernizoa u Niš, a tada je Francuz zbog dobrih iskustava sa običnim građanima tokom svog boravka na jugu Srbije, izrazio neobičnu želju da postane državljanin Srbije i građanin Niša. Od toga, na žalost, nije bilo ništa za sada, a Francuz je hteo svoj biznis da preseli u Niš čime bi uštedeo na porezu, a državi Srbiji doprineo profit.

poseta-3
Boban Sibinović i Žarko Đorđević sa borcem iz Velikog rata

Od tada do danas, prijateljstvo između Vernizoa i srpskih prijatelja Sibinovića i Đorđevića se razvilo tako da je pre nekoliko dana usledio poziv osnivača građevinske imperije, Mason Imobilijer, da budu njegovi gosti tokom obeležavanja godišnjice smrti Žorža Klemensoa. Oni su poziv sa oduševljenjem prihvatili. Iako je po njihovim rečima želju da prisustvuje izrazio veliki broj srpskih političara, od srpskih državljana tu čast imali su samo oni.

poseta-4
Đorđević i Boban Sibinović

-Iznenadio nas je poziv Vernizoa, ali smo sa oduševljenjem prihvatili da uzvratimo posetu. Dočekani smo zaista u pravom duhu francusko- srpskog prijateljstva. Naš francuski prijatelj Pjer Vernizo potrudio se da sve prođe u najboljem redu. Sam naš boravak u Parizu protekao je u prijateljskom tonu, međutim, bilo je i poslovnih razgovora, počinje Žarko Đorđević.

poseta-2
Detalj s ceremonije

Oni su iskoristili priliku pored obeležavanja godišnjice smrti, pisca, fizičara i istakutog političara Džordža Bendžamina Klemensoa takođe posete i spomenik stradalim žrtvama u nedavnim terorističkim napadima. A pored toga i žrtvama Prvog svetskog rata, gde su položili cveće.

-Nakon svega razgovarali smo i o poslu. Vernizo je spreman da ulaže u našu zemlju, takođe i da zaposli određeni broj srpskih državljana. Kako visokoškolski obrazovanih, tako i drugih profila. Mnogo nam je važno što smo uzvratili posetu našem francuskom prijatelju iz više aspekata. Cela zemlja je u šoku zbog terorističkih napada. Zahvalni smo našim domaćinima koji su učinili sve da se u Parizu osećamo kao kod svoje kuće – ističe Boban Sibinović.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Svi su govorili Žaretu da ne radi ovako ili onako dok je pripadao političkoj grupaciji, ali ispostavilo se da je Žare ipak bio u pravu kad je govorio mnoge stvari, što se iz priloženog i vidi. Kad bi makar polovina Niša bilo kao Žare verovano ne bi tonuo kao titanik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *