U „Parking servisu“ tvrde da se na snimku incident ne vidi?

Iako je niška javnost očekivala da u toku jučerašnjeg dana, „Parking servis“ objavi snimak iz kamiona koji bi jasno predstavio sliku incidenta radnika ovog preduzeća i jednog Nišlije od pre nekoliko dana, to se ipak nije dogodilo.

Parking-servis
foto: gradjanin.rs

Incident se dogodio u Čairu, u popodnevnim časovima kada su radnici „Parking servisa“ stavljali „kandže“ na jedan od nepropisno parkiranih automobila kako bi ga „podigli“ i odvezli na depo. Jedan građanin je to snimao telefonom. Na snimku koji je on dao Udruženju predsednika skupštine stanara, vidi se kako mu radnik dobacuje pogrdne reči, priilazi i posle toga se vidi zatamljen ekran.

U telefonskom razgovoru sa Bojanom Vasiljevićem, radnikom „Parking servisa“ rečeno nam je da je situacija bila potpuno drugačija i da će se s kamere kamiona videti najbolje ko je u tom slučaju bio u pravu odnosno da je bio isprovociran pa je nasrnuo na građanina.

Kamion je tako stajao da se na snimku ne vidi ništa. Vidi se samo kako radnik prolazi u jednom trenutku. Spremni smo da vam damo odgovor na sva pitanja, samo ne znam odakle toliko interesovanje za taj slučaj – rekao nam je između ostalog u nezvaničnom razgovoru portparol ovog preduzeća Igor Vojinović, juče kada smo zatražili snimak i dodao da se zvanično obratimo mejlom.

Tako je i bilo, ali 24 sata posle tog razgovora nismo dobili odgovor ne samo na to pitanje, nego i na ostala koja se tiču eventualnog disciplinskog postupka protiv radnika ili pak privatne tužbe protiv građanina čije je ime i prezime zapisao policajac u Čairu, a ako procene da je eventualno zlonamerno provocirao Vasiljevića.

Na drugoj strani, UPSS priprema prijavu protiv Bojana Vasiljevića tako da je vrlo bitno prikazati i sliku iz kamiona kako niko od učesnika incidenta ne bi bio nepravedno optužen.

Mi pripremamo krivičnu prijavu protiv radnika „parking servisa“, a da li i protiv samog preduzeća, to ćemo videti jer zavisi od njihovog stava koji zauzmu povodom tog incidenta – kažu u UPSS.

„Gradjanin.rs“ je juče postavio pitanje direktoru „Parking servisa“ da li na neki način planira da „spusti strasti“ između vozača koji su ogorčeni zbog odnošenja automobila s mesta gde vozila nikome ne smetaju, a parkinga jednostavno nema i na drugoj strani „Parking servisa“. Ni taj odgovor nismo dobili, a biće objavljen ukoliko ga dobijemo.

M.S.

2 Comments

  1. A šta mislite o jednoj 1 satnoj blokadi centra grada od starne vozača sa 5000 vozila parking servis ne može da stigne nigde i nikog da odnese.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *